Intervjuet: Shy For Shore

Fra konserten deres på Blå. Foto: Mads Oftedal Schwenche

Fra konserten deres på Blå. Foto: Mads Oftedal Schwenche

Shy For Shore er en  ny spennende duo, som har sluppet flere imponerende og særegne sanger i løpet av dette året. Duoen består av norske Mari, og Britiske Oz. De slipper sin første EP førstkommende fredag, og spiller live på p3 lille juleaften. Det er altså mye som skjer i Shy For Shore-verden, så jeg tenkte å finne ut litt mer om bakgrunnen deres og hva mer vi har i vente fra dem. Les intervjuet med dem nå 🙂

Hvordan ble dere kjent med hverandre? Og hvordan satte dere igang med musikken?
Vi møttes ved en tilfeldighet da vi studerte siste året på BA i london 2,5 år siden.  Bestekompisen og klassekamerat på moteskolen til Mari hadde møtt Oz drita fulle på byen og de hadde bestemt seg for å starte band. Oz har spillt mye i band før og ville starte noe nytt. Manny som han heter, ringte  og spurte om jeg kjente en jente som kunne spille trommer eller synge. Da jeg sa at jeg kunne synge litt lo han bare. Men ble enige om at jeg kunne komme på en Audition. Vi møttes i Roundhouse studios i Camden og det var der bandet startet. 

Navnet deres, har det noen historie bak seg? 
Shy for shore startet i grunnen mer som et shoegaze band med mye effekter på gitarer og vokal, og derfor navnet. Men vi har vel gått litt bort ifra den lyden nå.. Nesten mer ironisk for så shy er vi nok ikke..

Kan dere fortelle litt hva “We Were Still(Lost Fiction)” handler om? Den er min personlige favoritt sålangt 😉
‘We were still’ handler om forskjellen mellom det fysiske og følelsesmessige ønsket om å fryse et øyeblikk mellom to mennesker. ‘ sometimes i wish we were still’  sier to ting; 1. Jeg skulle bokstavelig talt ønske vi var fortsatt,  2. Jeg skulle ønske vi kunne fryse dette øyeblikket.  

Hvilken av sangene deres er dere mest fornøyd med sålangt(og hvorfor)?
Mari: min personlige favoritt er Teenage pains. Er veldig fornøyd med teksten og den sårbare melodien som bygger opp under temaet. men den nyeste favoritten er vel kanskje ‘1985’ som er på den nye EPen. Er en mer dansbar låt som er litt mer pop enn de andre låtene våre. det er vel kanskje alltid sånn at man synes de nyeste låtene er mest spennende 🙂

Hvordan musikk hører dere mest på selv? Hvem kunne dere tenkt dere å samarbeide med? 
Hører på mye forskjellig egentlig, fra twin shadow, Grimes og depeche mode til slowdive og joy division.  For øyeblikket sammarbeider vi mye med Zero Call, fra Italia, og det håper vi å fortsette med. 

Hva er deres beste opplevelse gjennom musikken til nå? 
Å få en telefon fra Nrk Urørt om å stå på senen på slottsfjell, eller varme opp for lindstrøm på Blå, et sted jeg (mari) var mye i mine yngre dager var en topper for meg spesielt. 

Hva er planen deres fremover nå? 
Vi slipper vår nyeste EP 1985, fredag 13. Desember, noe vi har jobbet mye med i det siste. Spiller på p3 23. Desember hos Christine, hvor vi skal covre Wham-last christmas! Det blir gøy. 80 tallet er en stor inspirasjons kilde hos oss så det blir ikke jul uten wham.  Og så skal vi spille By:Larm i februar. Ellers får vi se hvor ballen ruller! 

Jeg spør alle om deres favoritt Britney Spears-sang. Hva er deres? 
Oz:  “Toxic” – obviously. 
Mari: “Everytime” – en sårbar låt. Men den fikk ny respekt etter coveret i en av scenene til Spring breakers av Harmony Korine.

Her er klippet fra “Spring Breakers”. Da jeg så dette på kino forstod jeg ikke helt hva jeg var vitne til, men så lenge det er Britney-involvert funker det som oftest for meg 😉

Takk for et spennende intervju! Det er bare å vente i spenning og se hva mer disse to har å komme med. Jeg gleder meg veldig til EP-slippet på fredag. 

Jeg er spent på å høre deres live-versjon av Wham’s “Last Christmas”. Har en mistanke om at det kan bli veldig kult! Så hør på “Christine” på p3 23. desember, og la Shy For Shore synge julen inn.

Følg Shy For Shore:

Facebook https://www.facebook.com/ShyForShore

Twitter https://twitter.com/shyforshore

Soundcloud https://soundcloud.com/shyforshore

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s