Intervjuet: Name The Pet

Namethepet (1)

Musikken til Name The Pet har virkelig grepet meg, og jeg har naturligvis blitt veldig nysgjerrig på hva mer denne kule svenske artisten har i ermet. Hun slapp den smått melankolske og fengende “Tambourines”  forrige uke, og før den tid slapp hun også den hypnotiserende “So Slow”.  Jeg har fått et eksklusivt intervju med Hanna AKA Name The Pet, hvor hun kommer med flere gledelige nyheter om hva vi har i vente fra henne.

Før vi begir oss ut på intervjuet, er det på sin plass å sjekke ut musikkvideoen til “So Slow”.

Da skulle alle være i rett sinnstemning til å begi seg ut på dette musikalske dypdykket i Name The Pet’s karriere.

Hvor kommer navnet «Name The Pet» ifra? 

Så här var det: jag hade gjort några låtar och skulle skaffa en myspace-sida. Jag ville ha ett artistnamn men kunde inte komma på något, så jag döpte sidan till Name the Pet. Min tanke var att mina vänner skulle lyssna och komma med förslag på vad jag skulle “döpa” mig till. Men musikbloggarna och tidningarna hann före och rätt som det var så stod det om den nya artisten Name the Pet överallt. Så då fick det bli så, skönt att slippa välja 🙂 

Kan du fortelle hva «Tambourines» handler om. 

Tambourines handlar om mig och en kille jag träffade förut. Det hade varit dåligt mellan oss jättelänge och så hände något och allt blev bra igen. Tambourines handlar om det. 

Du slapp ditt debutalbum i 2009, men dette er ikke lenger å finne på spotify og liknende. Er dette et konsekvent valg, vil du begynne på nytt med musikken din? 

Haha, nej, det är nog bara för att du är inne på norska spotify! På Spotify i Sverige finns den fortfarande. Jag är jättestolt över mitt debutalbum! Men det är klart att det finns något skönt i att börja om på nytt. Hela den nya skivan handlar om att bryta upp och att återuppfinna sig själv.  

Har du alltid visst at du ville jobbe med musikk? 

Nej, inte alls! Tvärtom har jag gjort massor av andra saker men vad jag än gör så hamnar jag i hela tiden i musiken. Jag kan försöka sluta men det går inte. Det ska ut på något sätt, jag har liksom inget val. 

Hvilke andre svenske artister kunne du tenke deg å samarbeide med? Det er jo så ekstremt mange flinke musikere i Sverige!

Det vore kul att producera något åt Robyn, hon är fantastisk. Sen så har jag faktiskt ett par artist-samarbeten som jag håller på med.  Det kommer minst ett under 2014 men det får vara hemligt ett tag till. 

“Falling From Heaven” er en av mine personlige favoritter. Hvordan var det å jobbe med Sound Of Arrows? Er det noen mulighet for at dere kommer til å jobbe mer sammen? 

Vi har ju känt varandra sedan vi var 15 år och har gjort musik tillsammans med jämna mellanrum sedan dess. Så att jobba med dem var lite som att jobba med mina bröder. Jag var även med och skrev en låt som heter “My Shadow” på deras skiva Voyage.  Just nu jobbar vi med olika projekt men det är definitivt inte omöjligt att vi skulle samarbeta igen.

Har du som mål å slippe musikk i hele verden, eller er Sverige i fokus først og fremst? 

Hela världen.  

Hva har vi i vente fra deg fremover?

Nya albumet Future/Now släpps över hela världen 5 februari 2014! 

Til slutt må jeg stille mitt faste spørsmål. Hva er din favorittsang av Britney Spears?

(You Drive Me) Crazy (The Stop Remix!)

Tusen takk for intervjuet, jeg gleder meg til å følge med på musikken din videre. 

HURRA vi har et helt album i vente. Det er bare snakk om en og en halv måned før Future/Now, det nye albumet til Name The Pet slippes. Merk 5 februar i kalenderen,  og sett av tid til en skikkelig listening session. Jeg er ikke i tvil om at dette kommer til å bli et knallsterkt album.

Jeg har desperat forsøkt å finne hennes debutalbum på Spotify og iTunes, men har ikke funnet spor. Derfor måtte jeg bare høre om det var noen grunn til dette. Men tydeligvis var det bare en eksklusiv release i Sverige, da det ble sluppet for 4 år siden. Vi har heldigvis noen smakebiter på youtube, her er videoen til “American Boys”

Det at hun har vært med å skrive “My Shadow”, som er min favorittsang på cden til Sound Of Arrows, var en skikkelig fun fact for meg. Jeg syns alltid det er veldig gøy med musikalske samarbeid, spesielt mellom to artister jeg er så glad i! Jeg må si det er veldig betryggende å høre at det er håp for mer musikals magi mellom disse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s