Intervjuet: ZEE , han hypnotiserer med sangen “Refugee”

Zee er en spennende nykommer, som foreløpig har sluppet kun en sang på SoundCloud. “Refugee” er en fangende sang, som klarte å hypnotisere meg ifra første sekund.

Jeg har fått Zee til å forklare blant annet litt om hva som ligger bak “Refugee”, og hva mer vi har i vente fra han.

Can you explain, what your song “Refugee is about?

“Refugee” is essentially about a rather dysfunctional relationship I once had and this is telling my point of view right as it’s coming to it’s inevitable end that, as much as it might hurt, is for the best. At that point the person I was dating was very lost in life and I was moving on and we were in different places, so he kinda felt like a refugee using me to take shelter.

When will we get to hear more music from you, and what can we expect from it?

More music will be coming out around or before this spring. I already put out two live acoustic versions of tunes from the upcoming EP last week if . Honestly, they all sound quite different from “Refugee”. Most of the tunes are quite a bit darker and heavier and more upbeat, which is honestly I feel more “me”, but “Refugee” seems to click with so many people and the chorus is just like BAM so I knew it had to be the first tune I put out.

If you pick could anyone, who would you like to collaborate with?

I’d probably like to collaborate with Adam Lambert, just because he’s told me he digs my style and he’s been a huge inspiration for a long time. Maybe him or Annie Lennox. I’d love to do a “Say Something” type of duet with her. I’m actually working on a collaboration with a friend of mine that I might use for the next EP.

As a loyal Britney Spears-fan, I have to ask you what you favourite Britney-song is?

Haha, Oh Britney…….. my favorite song of hers, for nostalgic purposes, would probably be “Lucky”.


Stemmen hans er så deilig å høre på, og melodien bare glir av gårde. Jeg er også veldig tilhenger av den “tv-spill”-aktige lyden som dukker opp i produksjonen. Den eneste kritikken jeg har, er den litt overdrevne vokalbruken i siste refreng.

“It won’t be long till you find a place, that you know you’re supposed to be” synger han, og jeg tror det er veldig sant med tanke på hans karriere også. Zee kommer plutselig til å blåse opp, og få en stor karriere, om han har flere øyeblikk som dette på lager.

I tillegg til denne, så har han lagt ut en live-session hvor han opptrer flere egne sanger. Noe av det høres lovende ut, men det er vanskelig å si helt sikkert før vi får høre studioversjonene. Så nå skal jeg holde et øye med Zee fremover, og sjekke ut hva mer han har å komme med.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s