Gjenbruk av gamle slagere, denne gangen via boybandet Rixton

Jeg elsker når man hører en ny sang, og umiddelbart føler at det er noe kjent med melodien. Da klarer jeg ikke å få et sekunds søvn før jeg løser mysteriet, og finner ut av hvilken sang som har blitt høflig samplet, eller som regel frekt stjålet fra. Et slikt tilfelle dukket opp igår kveld, og heldigvis klarte jeg å finne svaret rimelig fort.

De ansvarlige denne gangen er Rixton, et nytt boyband som er på vei opp og frem. De samler for tiden opp hype med akustiske covere, på samme måte som Justin Bieber slo gjennom. I tillegg til dette, har de også fått med seg Biebers manager Scooter Braun på laget, så ikke bli overrasket om disse blir den neste store manien. Men deres nye singel “Me And My Broken Heart” byr på så lite originalitet at jeg håper de har advokater klare til å ta seg av fremtidige henvendelser fra Dido/Eminem og Rob Thomas. Om ikke de har vært smarte og faktisk kjøpt rettighetene til melodien, noe jeg i grunnen tviler på at de har.

Her er altså “Me And My Broken Heart”, sjekk om du også plutselig nynner på en annen sang.

Jeg innså først at refrenget var slående likt Rob Thomas’s hit “Lonely No More” fra 2005

Så gikk det opp for meg at begge disse sangene faktisk er slående like Eminem og Dido sin “Stan” fra 2000.

Noen som er enige? Jeg klarer hvert fall ikke høre på noen av disse sangene her nå, uten å plutselig gli over i en av de andre. Jeg er spent på å se hvordan slippet av “Me And My Broken Heart” kommer til å gå, de kan da umulig slippe unna med dette?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s