Alt fokus på Ariana Grande’s album “My Everything

Det har ikke engang gått et helt år siden Ariana slapp debuten sin ”Yours Truly”, men utrolig mye har skjedd i karrieren hennes på dette snaue året. Sant nok så debuterte dette albumet på førsteplassen på albumlisten, men så sank det fort, og salget har nå stagnert på rundt 500 000 eksemplarer. For mange kom hun helt ut av det blå med denne platen, og ”Your Truly” ble en slags forsiktig introduksjon til massene utenfor hennes trofaste Nickelodeon-fanskare. Kort tid etter utgivelsen, ble Ariana-maskineriet satt i gang for fullt, nå skulle hun bli den neste store popsuperstjernen.

Første steg mot poptronen tok hun sammen med Iggy Azalea på singelen ”Problem”, som ble en monsterhit av de sjeldne, og sørget for den største singeldebuten hittil i år med 438 000 solgte eksemplarer. Den nådde irriterende nok aldri førsteplassen på amerikanske Billboard, grunnet samarbeidspartner Iggy Azalea’s egne ”Fancy”, men likevel har denne sangen nådd eventyrlige høyder. Da hun fulgte opp med andresingelen ”Break Free” i juli, regjerte ”Problem” fortsatt høyt på listene verden over. Og selv om mange mente denne ville ødelegge for ”Problem”, ble det absolutt ikke scenarioet. ”Break Free” debuterte på 15-plass og holdt seg i dette sjiktet de neste ukene. Så slapp hun videoen, og sangen har nå klatret helt til 4.-plass på Billboard. Dette samtidig som ”Problem” nyter livet på 7.-plass etter hele 16 uker innenfor topp 10! Som om ikke dette var nok så har Ariana også slengt seg på Jessie J’s nye singel ”Bang Bang”, som også har med seg Nicki Minaj, og denne runder av listen på 10.-plass. Med andre ord så har Ariana denne uken 3 sanger innenfor topp 10. Sist gang dette skjedde var det Adele som regjerte, det sier jo litt om hvor Grande nå er på vei.

Dette ble en mer omfattende introduksjon enn jeg hadde regnet med, men med alt Grande har klart å oppnå så langt tar det litt tid å ramse opp all suksessen hennes. Som følge av dette har det naturligvis dannet seg en voldsomt stor hype rundt hennes nye album ”My Everything” som ble sluppet i dag. Hvordan vil sounden hennes bli nå som alle tungvekterne innen låtskriving og produksjon har kastet seg på Ariana-ekspressen? Jo det skal jeg gå inn på nå.

Albumet begynner med en pen intro for å sette stemningen, ganske tro til hennes retro rnb-stil på forrige album. Så kommer førstesingelen, etterfulgt av ”One Last Time” som var en av de sangene jeg gledet meg mest til å høre. Med produksjon av David Guetta, og tekst skrevet av Savan Kotecha, og Carl Falck, blir forventningene rimelig høye. Guetta har unngått å gå i fellen, med å lage en generisk EDM-sang, som vi har hørt så altfor mye av før, og heller laget en mer avslappet popsang. Refrenget har en utrolig fin melodi, og måten Ariana eier vokalen på skaper et rørende øyeblikk. Absoutt en av de sterkeste sporene på albumet.

Denne følges opp av kraftballaden ”Why Try”, som er en skikkelig Beyonce-slager. Klassiske trommebeats i produksjonen, og en mektig vokalpresentasjon fra Ariana gjennom hele. Det kommer ikke akkurat som noe sjokk at Ryan Tedder står bak denne, og hadde det ikke vært for Ariana’s unike stemme kunne dette fort blitt en litt kjedelig affære. Dette er for øvrig også første av mange sanger på albumet, som føles som om de kunne vært sunget av en annen artist.

”Break Free” har jeg allerede skrevet nok om tidligere. Zedd har servert Ariana med en ubercatchy, klubbhit, som er umulig å ikke bli gira av. Denne markerer virkelig hennes forsøk på å bli en del av verdens popelite. ”Best Mistake” var siste promosingel ut, så den har også fått litt tid til å fordøyes. Her føler jeg virkelig at hun videreutvikler hele sounden på ”Yours Truly” og leverer kvalitet av et helt annet nivå. Eneste minus for min del er at det er for mye Big Sean. Hvem vil høre en tafatt rapper, når man kan høre Arianas himmelske vokal i stedet? Veldig stemningsfull og behagelig sound på denne.

”Be My Baby” er samarbeidet mellom Ariana og Norges kjære Cashmere Cat. De har sammen laget en laidback blanding av elektro-rnb. Denne bringer også opp en annen artist hos meg. Det er noe som minner meg veldig om Liz’s ”Y2K”, som for øvrig er produsert av Cashemere Cat’s norske labelmate Lido, så kanskje ikke så rart i grunnen. Neste sang ut er nok et samarbeid. I ”Break Your Heart Right Back” har hun fått med seg rapperen(og Community-favoritten) Childlish Gambino. Refrenget baserer seg tungt på sampling av ”I’m Coming Out”. Dette er noe i stil av JoJo’s klassiker ”Baby It’s You”, bare en litt groovy makeover. Ikke noen standout, men absolutt et verdig albumspor. En ting jeg stusset over med denne, var at Sean Combs aka P.Diddy, aka Puff Daddy står som co-writer. Merkelig at ikke det ikke har blitt noe fokus rundt dette samarbeidet.

Her er nevnte “Y2K”, så kan du se om du skjønner sammenligningen min.

Så er det klart for det absolutte høydepunkt på albumet. ”Love Me Harder” er popmagi av sjelden vare. Sangen drar deg inn kjærlighetsdramaet som foregår mellom Ariana og duettpartner The Weeknd, og fester seg som lim til hjernen. Stemmen hennes er nok en gang som fløyel, ooooooh-ingen hennes i slutten av refrenget er noe helt ute av denne verden. Jeg må også påpeke at dette føles som en oppfølger til Drake og Rihanna’s ”Take Care”. Så ja, her har vi med en fremtidig superhit å gjøre. Det er bare å omfavne den her og nå.

”Just A Little Bit Of Your Heart” har rukket å få mye omtale allerede, takket være at Harry Styles(Fra One Direction om du er en av de få som har klart å ikke få med deg det), visstnok skal ha skrevet denne sangen spesielt til Ariana. Snakk om smart markedsføring, her handler det om å forene fanbaser. Sangen er en søt, klassisk ballade, litt i stil av Demi Lovato’s ”Fix Your Heart”.

Så kommer ett skikkelig temposkifte. ”Hands On Me” er en instant hit fra første sekund, og er en av de mest uptempo sangene på albumet. Produksjonen står Rodney Jerkins(Darkchild) for, så at dette ville bli bra var jeg ikke mye i tvili om. ”Hands On Me” er en perfekt arvtager til førsteplassen etter Iggy’s ”Fancy”.

På tide å runde av standardutgaven av denne popbomben, med tittelsporet ”My Everything” som er en ekte Ariana-ballade. Fin nok, men litt klissete i kantene.

Jeg sitter igjen litt overveldet, etter hva den lille dukkeaktige jenten faktisk klarer å få til. Stemmen hennes når umenneskelige toner, samtidig som det er så fantastisk deilig å høre på. Hun har også klart å blande inn stilen fra forrige album, sammen med en mer radiovennlig popsound, slik at det blir en god balanse av begge deler. Noe jeg allerede har påpekt er at mange av sangene minner meg om noe andre artister kunne gitt ut. Dette er nok grunnet hennes ferske status i bransjen, og at hun fortsatt jobber med å utvikle sin egen stil og særegenhet. Og når sangene er på nivå, og ofte bedre enn artistene som man kan sammenligne med, ser jeg egentlig ingen grunn til å klage. Alt i alt er dette et av de beste, mest gjennomførte popalbumene jeg har hørt på lenge. Jeg mistenker at denne vil trone høyt på min liste over årets beste album.

Det blir 4 av 5 stjerner til Ariana denne gangen! 

Her er albumet i sin helhet på Spotify

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s