ANMELDELSE: Troye Sivan – TRXYE

TRXYE er debut-EP’en til Troye Sivan, som ble sluppet for omtrent to uker siden. Jeg har hatt planer om å sett meg inn i denne hver dag siden den kom ut, men grunnet masse nye utgivelser i august har den rett og slett blitt skjøvet bak i køen. Da jeg endelig satte meg ned for å høre gjennom, fikk jeg servert en musikalsk opplevelse langt over forventningene mine. Som en introduksjon til Troye som artist, er denne EPen en usedvanlig solid debut.


Troye Sivan har klart å snike seg unna min popradar, frem til hans “Happy Little Pill”-singel dukket opp på sensommeren. Denne kommer jeg stadig vekk tilbake til, og jeg får virkelig ikke nok. Singelen åpner opp hans TRXYE-EP, og denne stilen viderefører han på de to neste sporene på , “Touch” og “Fun”. De har en litt mer poppy sound, men fortsatt en underliggende dysterhet ved seg.

“Gasoline” markerer et temposkifte, hvor Troye går over i balladeterritoriet. Fin sang, men denne byr på litt mindre særegenhet er de tidligere sangene. Avslutningssporet “The Fault In Our Stars”, er sangen som virkelig gjorde folk oppmerksom på Troye’s musikalske talent. Han slapp denne på egen hånd, via Youtube, inspirert av boken med samme navn. Han fikk så mye hype rundt seg, at sangen faktisk endte opp på det offisielle filmsoundtracket. Det er en veldig pen og skjør sang, men i forhold til resten av sangene på “TRXYE”, så fremstår produksjonen her som en tydelig kontrast til hvor langt han faktisk har kommet med å utvikle seg selv som artist.

Det minimalistiske og dramatiske lydbildet hans, gjør at han minner meg om en slags mannlig variant av Lorde. Med en liten dæsj av Ellie Gouldings sound oppi det hele. Selv om jeg sammenligner han med to artister med veldig særegen musikkstil så har han klart å skape noe helt unikt stil på denne EPen. Han har absolutt satt standarden høyt for hans kommende debutalbum

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s